23 Mart 2011 Çarşamba

Kivi üreticisi İRAN kivisinden dertli

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, İran'dan ithal edilen kivilerin hasat döneminden önce ülkeye girdiğini belirterek, bu durumun Türk kivisinin pazar payına olumsuz yansıdığını söyledi.
Kivi üretimi
Ordu Kivi Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Ordu Gazeteciler Derneği'ni (OGD) ziyaret etti. Ziyarette Birlik Başkanı Yusuf Uzunlar, Başkan Yardımcısı Cengiz Keskin, muhasip Helim Bayazıt, sekreter İzzet Turkan ve yönetim kurulu üyesi Ekrem Kırca yer aldı. Basın mensuplarına kivi ile ilgili bilgiler veren Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, il genelinde 2 bin dekarlık üretim alanında yılda 5 bin ton kivi üretimi yapıldığını ve yılda 7 milyon liralık ekonomik gelirin Ordu iline
kazandırıldığını belirtti. İl genelinde bin 780 kivi üreticisinin bulunduğunu vurgulayan Uzunlar, "Türkiye'de yılda 50 bin ton kivi tüketimi gerçekleşiyor. Bunun 17 bin tonu iç üretimle karşılanıyor. Ancak bizi son dönemde sıkıntıya sokan durum İran'dan ithal edilen henüz olgunlaşmamış ve gerçek aromasına ulaşamamış kivilerin hasat dönemi olan Kasım ayından önce yurda girmesidir. Bu durum iç pazarı ve fiyat durumunu olumsuz etkiliyor" dedi.
Uzunlar, İran'dan hasat döneminden önce ithal edilen kivilerin
üzerine 'Ordu Kivisi' etiketinin de yapıştırılarak yurda sokulduğu şeklinde bir takım iddiaların bulunduğunu ve bu iddiaları araştırdıklarını sözlerine ekledi.

Bu yazı webziraat.com sitesinden yayınlanmıştır.

0 yorum:

Yorumunuzun Yayınlanabilmesi İçin Kurallarımız:

1- Yorum gönderebilmek için yorumlama biçimi kısmından profil seçmeniz gerekmektedir.

2- Google hesabınız veya belirtilen diğer hesaplarla yorum yapabilir, isminizi vermek istemiyorsanız anonim seçimini yapabilirsiniz.

3- Yorumunuz Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanacaktır.

4- Reklam İçeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

5- Lütfen yorumunuzda cep telefonu numarası ve TC kimlik numarası paylaşmayınız.

Yorum Gönder