Tavuk üretiminde et lezzetini ve yumurta kalitesini arttırmak adına açık alanda tavuk üretimi yapan Kahramanmaraşlı bir mühendisimiz bu girişimi ile göz dolduruyor. Tavuklar çiftlik önündeki 27 dekar arazide yonca ile beslenip özgürce dolaşıyor.
Kahramanmaraş'ta bir girişimci beyaz et ve yumurtadaki lezzeti artırmak için, kurduğu çiftlikte tavukları tamamen özgür ortamda yetiştiriyor.
Tavuklar çiftliğin hemen önündeki 27 dekar alanda yonca bitkisiyle özgürce besleniyor.
Girişimci ziraat mühendisi Cevat Akgün tarafından Karacasu Mahallesi'ne doğal ortamda tavuk çiftliği kuruldu. Yaklaşık 500 metrekaresi kapalı alan ve 1500 metrekaresi açık alandan oluşan çiftliğin hemen önünde ise 27 dekar alanda ise ekili yonca bitkisi yer alıyor. Tavukları yonca bitkisi ve doğal ürünlerle beslemeye başladığını anlatan Akgün, amacının beyaz et ve yumurtadaki lezzeti artırmak olduğunu ifade etti.
Proje çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını aktaran
Akgün, “Aslında bu proje yonca bitkisi üzerine kuruldu. Çünkü yılda yaklaşık 5-6 kez biçilen ve gerekli protein ve amino asitleri bünyesinde barındıran yonca bitkisi tavuklar için önem arz ediyor. Baktığımız zaman geldiğimiz noktada verimi kısa sürede aldık.
Bu yazı webziraat.com sitesinden yayınlanmıştır.
3 Aralık 2010 Cuma
Yeni girişim merada tavukçuluk
Yazar
admin
Etiketler: açıkta tavuk üretimi, tavuk fiyatları, tavuk gübresi, tavuk ihracatı, tavuk krizi, tavuk üretim kapasitesi
Etiketler: açıkta tavuk üretimi, tavuk fiyatları, tavuk gübresi, tavuk ihracatı, tavuk krizi, tavuk üretim kapasitesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)








0 yorum:
1- Yorum gönderebilmek için yorumlama biçimi kısmından profil seçmeniz gerekmektedir.
2- Google hesabınız veya belirtilen diğer hesaplarla yorum yapabilir, isminizi vermek istemiyorsanız anonim seçimini yapabilirsiniz.
3- Yorumunuz Kontrol Edildikten Sonra Yayınlanacaktır.
4- Reklam İçeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
5- Lütfen yorumunuzda cep telefonu numarası ve TC kimlik numarası paylaşmayınız.
Yorum Gönder